Sunday, May 3, 2015

Само днес!

Попаднах на едно много вдъхновяващо четиво и не мога да не го споделя с вас. 

Само днес
"Само днес ще бъда щастлив. 
Повечето хора са толкова щастливи, колкото са решили да бъдат.
Само днес ще се опитам да се приспособя към нещата такива каквито са и няма да се опитвам да ги нагаждам по собствените си желания. Ще приема семейството си, децата си, работата си и късмета си такива каквито са и аз ще се нагодя към тях.
Само днес ще положа грижи за тялото си. Ще направя гимнастика, ще го нахраня, няма да го измъчвам и лишавам от нищо, защото иначе няма да ми служи.
Само днес ще се опитам да развия ума си. Ще прочета нещо полезно, което изисква усилие, мислене, концентрация.
Само днес ще се упражнявам в три неща, ще направя някому добро без той да разбере и ще свърша поне две неща, за които нямам желание – просто така, за да се упражня.
Само днес ще се опитам да бъда приятен на околните: ще изглеждам максимално добре, ще се облека максимално най-прилично, ще хваля другите, няма да ги критикувам, няма да намирам недостатъци на никого и нищо.
Само днес ще се опитам да преживея деня си без да се мъча да реша всичките си проблеми.
Само днес ще си направя програма. Ще си напиша какво трябва да направя час по час. Може да не я спазвам съвсем точно, но е важно да я имам. Това ще сложи край на две неудобства – припряността и нерешителността.
Само днес ще прекарам половин час в тиха почивка. Ще се опитам да мисля за бог, за да предам духовно измерение на живота си.
Само днес няма да се страхувам, най-вече да бъда щастлив, да се радвам на красотата, да обичам и да вярвам, че ми отвръщат с любов."

Сибил Ф. Партридж


Желая ви една щастлива и творческа седмица!
А аз съм щастлива в моя творчески хаос!  Ха -ха..

No comments:

Post a Comment