Sunday, April 19, 2015

Fabric Flowers / Sizzix

Здравейте,
С днешната публикация искам да ви покажа още едно приложение на шаблона за рязане - т.н. Bigz L Die от новия стартов пакет на Sizzix Big Shot Plus. Знам, че не съм открила топлата вода :), но за първи път рязах цветя от плат с машината Вig-shot и съм въодушевена! Просто, не мога да не споделя. Още повече, че и сама си уших роклята. Не бях пипвала шевната  машина от много, много време. (Картичките и другите хартиени проекти не се броят:). Наистина задоволството е голямо!!! След две нощи будуване или по-точно късно лягане - ето, че съм с нова рокля.  Преди много време, когато за първи път правих АТС, като, че ли шивачът в мен се пробуди, но много за кратко. Сега отново ми дойде музата да шия. Крайно време беше да направя и нещо за себе си. И тогава много въпроси започнаха да напират в главата ми: Защо съм ограничила блога си само до правенето на картички? Та това е само едно от хобитата ми? Обичам да рисувам, да бродирам, да плета на две куки, да шия...и все такива женски му работи. А показвам само една част от нещата които творя. Може би защото хартиените неща ги подарявам и повече не ги виждам? Кой знае? Е, ще поправя това. :) Естествено няма как да споделям как съм ушила нещо - много е сложно и дълго за обяснение ( не знам дали съм споделяла, че това е и средното ми образование:). А и не ме бива с уроците. Не обичам да уча хората, как да направят нещо. Та те могат да открият по-лесен или по-хубав начин. Аз показвам само крайния резултат. 
Та с роклята -  уших я!  Ура! Но ...стоеше ми недовършена. Все нещо ми липсваше. :(

                                        

Докато не ми хрумна идеята да изрежа цветя от плат и дантела. 
За целта използвах Bigz L Die и изрязах 2 големи и 2 малки цветя от плат и още толкова от дантела. Дантелата се реже малко по-трудно, т.е. с ножичка доизрязах някои детайли. Наложих две големи цветчета и две малки, заших ги с камъче, имитация на Сваровски :) за малко блясък и готово.Толкова просто и лесно, а съвсем друг вид има! Чувствам как ще използвам честичко тези големи шаблони. Все повече започвам да ги харесвам. 


А като се замисля как преди време рязах кръгчета на ръка, за да ушия цветята на роклята на моето момиче - сама си се чудя на търпението:)


 Ето и две рокли и портмоне, отдавна ушити от мен. А това са нашите момичета.


Е, показах ви роклите, децата си:)))
Остана да ви пожелая хубава и творческа неделя!
А още много интересни идеи можете да видите, ако надникнете в блога на Sizzix.
Наблюдавам, че чужденките използват много често Big Shot за апликации, декорации, пачуърк и др. неща направени от плат, филц и други материи, а не само хартия.
Тук изрязах  цветя от трико т.е.  от една стара тениска. Шаблона наистина реже чудесно:)


          Ето и една снимка за сравнение -   новата и старата машина една до друга.
                                                

               Чао засега от мен и благодаря, че се отбихте!

Ще покажа моите цветя от плат в следните предизвикателства:
(Знам, че не е хартиен проект, та ако не отговаря на условията
нека момичетата не зачитат участието ми:)
                          http://cardmaniachallenges.blogspot.com/2015/04/cmc67-flowers.html


8 comments:

  1. страхотни рокли Браво0

    ReplyDelete
  2. MNogo si izobritatelna, Ina! Blagodarja za hubavite idei!!!!!
    Gerry

    ReplyDelete
  3. Благодаря, Гери!!! Аз пък се уча от вас:)))
    Прегръдки!

    ReplyDelete
  4. Прекрасни рокли, красиви момичета, а цветята са много нежни и стилни! Поздравления!

    ReplyDelete
  5. И роклята, и цветята са прекрасни! Отдавна вкарах шаблоните в подобна употреба и определено е много различно от картичките, но не по - малко вълнуващо. Прекрасно е, че развиваш страстите си и не спираш дотук! За съжаление участието ти не може да бъде зачетено, тъй като не е от хартия. Но пък ти си една от любимите ни вълшебници и ще те очакваме отново. Поздрави, Биляна!

    ReplyDelete
  6. Аз карам на търпение, при липса на машинка, важно е желанието, нали? :) :)Но пък резултата-повече от прекрасен! Поздравления!!!

    ReplyDelete